Daisypath - Anniversary

Friday, January 21, 2011

Mencari rumah baru

Aduiyai.. nie mmg lama sungguh aku xupdates.. Kes setelah strt semester baru nie, aku naik serabut  n bz (walaupun ada time xbz sbb hari khamis n jumaat adalah hari heaven aku sbb xda kelas) hahhaha.. sangat suker.. 

Ok back to the story.. aku mmg dok serabut cari rumah sewa baru.. Mmg sgt ssh mencari nyer di Melaka nie.. ambiz merata cerok aku tanya.. siap pusing cari pun ada.. sampai tny kat abg posmen (had tu keja mak aku).. pun xdpt.. 

Tapi nk dijadikan citer, mungkin Allah membantu insan2 terpilih, maka aku dapatlah satu jawapan yg menggembirakan, satu lctrer Mass Comm nie ada nk sewakan umah.. Selain itu,  ada satu umah kat Taman MAIM...

So, semalam aku ngan en abe (kebetulan dier cuti sbb Thaipusam) dtg cne.. (sukernyer aku).. so kitaorg pun gi lah riki rumah kat Taman MAIM tu.. aduiyai.. sgt dasyat giler umah tu.. mcm tongkang pecah.. en abe kata kalu mcm nie ngan harga sgtlah mahal, lupakan aja..

Past tu, kitaorg pun ke Cheng lah.. hajat nak ke Maybank, tapi sebelum tu, en abe tny mana umah satu lagi tu.. so aku pun tunjukkan kat dier.. Kat area Taman Paya Mas.. erm.. dipendekkan citer, past kitaorg usha umah tu (dari luar jer dulu sbb xjanji pun nk tgk time tu), en abe pun bagi green light kata ok.. dari luar dah nampak cun.. blm masuk lagi.. 

So, esk akan aku masuk usha umah tu.. then aku akan updates kat blog nie.. kena nekad nk updates selalu.. semangat itu yg nak tuh!! hahahaha..



No comments:

Post a Comment