Daisypath - Anniversary

Friday, January 21, 2011

Mencari rumah baru

Aduiyai.. nie mmg lama sungguh aku xupdates.. Kes setelah strt semester baru nie, aku naik serabut  n bz (walaupun ada time xbz sbb hari khamis n jumaat adalah hari heaven aku sbb xda kelas) hahhaha.. sangat suker.. 

Ok back to the story.. aku mmg dok serabut cari rumah sewa baru.. Mmg sgt ssh mencari nyer di Melaka nie.. ambiz merata cerok aku tanya.. siap pusing cari pun ada.. sampai tny kat abg posmen (had tu keja mak aku).. pun xdpt.. 

Tapi nk dijadikan citer, mungkin Allah membantu insan2 terpilih, maka aku dapatlah satu jawapan yg menggembirakan, satu lctrer Mass Comm nie ada nk sewakan umah.. Selain itu,  ada satu umah kat Taman MAIM...

So, semalam aku ngan en abe (kebetulan dier cuti sbb Thaipusam) dtg cne.. (sukernyer aku).. so kitaorg pun gi lah riki rumah kat Taman MAIM tu.. aduiyai.. sgt dasyat giler umah tu.. mcm tongkang pecah.. en abe kata kalu mcm nie ngan harga sgtlah mahal, lupakan aja..

Past tu, kitaorg pun ke Cheng lah.. hajat nak ke Maybank, tapi sebelum tu, en abe tny mana umah satu lagi tu.. so aku pun tunjukkan kat dier.. Kat area Taman Paya Mas.. erm.. dipendekkan citer, past kitaorg usha umah tu (dari luar jer dulu sbb xjanji pun nk tgk time tu), en abe pun bagi green light kata ok.. dari luar dah nampak cun.. blm masuk lagi.. 

So, esk akan aku masuk usha umah tu.. then aku akan updates kat blog nie.. kena nekad nk updates selalu.. semangat itu yg nak tuh!! hahahaha..



Wednesday, November 17, 2010

Nasi Ayam Menu Raya Korban

Hari raya korban nie aku telah korbankan cutiku dari pulang ke kampung sebab aku simpan cuti tu tuk cuti seminggu nanti. Maka hari nie aku sambut  rayakan sendiri di Melaka. Jadi oleh yang demikian, aku telah merancang untuk masak sesuatu (walaupun makan tuk sorang) menu istimewa ~nak test kebolehan memasakku~ Maka dengan itu terhasillah menu Nasi Ayam cik Azura 

~ Nasi Ayam Cik Azura~
~Sambal Cili~
~Sup Ayam~
~Tomato&Timun~




Cupcakes to my Sayang

4hb yang lalu aku telah merancang sesuatu sebagai kejutan untuk si dia. Kali nie seperti yang dijanjikan aku hadiahkan sekotak cupcakes tuknyer.. dan sebagai balasan.. seperti biasa sejambak bunga untukku.. wah2.. makin romantik si dia padaku..
~cupcakes for you my dear~
~bunga yang dimaksudkan~

Tuesday, October 12, 2010

Kerinduan berbalas kejutan dihari lahir

10.10.2010 merupakan tarikh hari lahirku. Ingatkan en abe xda, rupanyer dier dah plan dengan kejutan yang tidak disangka-sangka. En abe datang dengan keta 'ferari'nyer ke Lendu. Dengan cadangan membawaku ke Litar Sepang sempana adiah besdayku. Pergh.. xkusangka aku yang tak minat dengan sukan permotoran ni telah terjebak ke litar sepang yang aku sendiri tak pernah terpikir nak pegi..

So kat cne aku share kan beberapa pic kenangan aku time kat Litar Sepang ngan En Abe...

p/s: buat en Abe makaseh yer atas adiah besday kali nie.. sangat istimewa kenangan kiter bersama..

-Tiket bukti kitaorg tgk motoGP-



-Harga parking kat sepang, pergh!!-



-Aku bergambar depan entry sblm masuk, tanda bukti-


- Bravo to racer Mesia dapat tmpt ke 16-




-Pic latar belakang track tuh..-

Friday, October 8, 2010

Rindu...

Ujung minggu nie xjumpa.. minggu depan pun.. minggu satu lagi pun sama.. sampailah ujung bulan nie.. memang xdapat jumpa dier.. aduiyai.. sebulan xjumpa dah rasa rindu... dengar sora jerlah jawabnyer...

Tuesday, August 31, 2010

Adobe InDesign


Antara hasil kerjatanganku guna Adobe





Sejak2 aku keja kat cne, maklum ajalah semua subjek aku berkisar dengan teknikal jadi secara tak langsung aku kenalah belajar skit2.. Tuk ilmu sendiri ngan ilmu yang nak dikongsi ngan anak murid.. cewah.. bunyi cham hebat.. tp setakat nie al-hamdullillah aku telah mempelajari pelbagai ilmu teknikal dengan bantuan buku dan internet.. mujurlah aku nie cepat gak belajar.. walaupun hajat nie nk gak mintak org tlg tunjukkan tp seganlah plak.. cumer dalam diam aku belajar gak ngan anak murid aku nie.. usha chamner dierorg buek.. bukan luak pun.. and aku snediri tak malu tuk ngaku yg xsemua benda aku tau.. kadang2 anak murid aku lagi tau.. so aku tny ajalah kat diaorg.. maklum ler biler bermain dengan kretiviti nie, xsemua orang ada.. kemahiran boleh dipelajari.. kan..???